Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейським заборонять брати участь в податкових перевірках: законопроект від Кабміну

Реклама

24 грудня у ВР зареєстровано законопроет № 4544 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо діяльності Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України (ініціатор - Кабінет Міністрів).

Зазначено, що у зв'язку з прийняттям Закону «Про Національну поліцію», деякі положення Податкового кодексу потребують приведення у відповідність до нього.

Законопроект пропонує внести зміни:

- до пункту 61.3 статті 61 Кодексу, який пропонує включити Національну поліцію до переліку органів, які не можуть брати безпосередньої участі в проведенні перевірок, що здійснюються контролюючими органами, та проводити перевірки суб'єктів підприємницької діяльності з питань оподаткування;

- до пункту 70.6 статті 70 Кодексу, виключивши органи внутрішніх справ з переліку органів, що надають контролюючим органам відповідну інформацію у зв'язку з їх реформуванням;

- до підпунктів 165.1.1, 165.1.54 пункту 165.1 статті 165, підпункту 170.7.4 пункту 170.7 статті 170 та підпункту 213.3.4 пункту 213.3 статті 213, які пропонують урегулювати деякі питання оподаткування.

Так, згідно з законопроектом до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається й сума грошової допомоги, яка надається згідно із законом членам сімей поліцейських.

Органи внутрішніх справ не будуть зобов'язані подавати відповідним контролюючим органам інформацію щодо зміни даних, які включаються до облікової картки фізичної особи - платника податків, щомісяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця.

Снігопад знижок до Нового року триває! Отримайте швидкий доступ до головних інструментів для роботи юриста та бухгалтера з системами ЛІГА:ЗАКОН зі знижками до - 60%.

Найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації зі зручним інтерфейсом для швидкого пошуку та легкого аналізу. Система дає змогу прийняти правильні рішення на основі аналітичної, консультаційної та нормативно-правової інформації.

Встигніть обрати рішення для себе за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини