Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримінальна відповідальність за крадіжку: з якої суми передбачена в 2021 році

Реклама

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян, вказаний в диспозиції норм для настання адміністративної і кримінальної відповідальності, дорівнює 1/2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня поточного року.

Оскільки з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатної особи з розрахунку на місяць складає 2270 грн, то в 2021 році для норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень застосовується сума в 1135 грн.

Нагадуємо, що актуальний розмір податкової соціальної пільги можна дізнатись у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити безкоштовний тестовий доступ можна тут.

Таким чином, відповідно до статті 51 КпАП крадіжка чужого майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна на момент здійснення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто - 227 грн. (0,2 х (50% х 2270)).

Якщо вартість викраденого майна перевищує 227 грн, настає кримінальна відповідальність. Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу таємне викрадення чужого майна карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Снігопад знижок триває! Отримайте швидкий доступ до головних інструментів для роботи юриста та бухгалтера з системами ЛІГА:ЗАКОН зі знижками до - 60%.

Найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації зі зручним інтерфейсом для швидкого пошуку та легкого аналізу. Система дає змогу прийняти правильні рішення на основі аналітичної, консультаційної та нормативно-правової інформації.

Встигніть обрати рішення для себе за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини