Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно платити ПДВ при купівлі сайту або онлайн-сервісу

Реклама

Міністерство фінансів України наказом від 31 грудня 2020 року № 842 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операцій з постачання програмної продукції.

Про це повідомляють на сторінці у Фейсбук Офісу великих платників податків.

Консультація надає відповідь на запитання чи звільнятимуться від оподаткування ПДВ операції з постачання різних видів програмної продукції.

Зокрема, роз'яснено, що операції з постачання результатів комп'ютерного програмування у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів та доступу до них, у разі передачі замовнику майнових прав інтелектуальної власності на такі об'єкти, звільнятимуться від оподаткування ПДВ.

Натомість операції з постачання систем та/або устаткування/обладнання, складовою яких є програмна продукція без виділення окремої її вартості (тобто, постачання програмної продукції не як окремого елемента поставки), є операціями з постачання товарів/послуг, при здійсненні яких платник податків зобов'язаний здійснити нарахування та сплату податку на додану вартість у загальновстановленому порядку.

Чим простіше - тим зручніше. Liga:Report - це онлайн-сервіс подання звітності для ФОПів усіх груп оподаткування, який економить ваш час. Придбайте усього за 28 гривень на місяць.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини