Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС назвали виняток, коли ФОП може скористатися податковою соціальною пільгою

Реклама

Податкова соціальна пільга не може бути застосована до доходів підприємця, інших доходів, відмінних від заробітної плати.

Про це повідомляють у ДПС.

У випадку, якщо фізична особа - підприємець є одночасно найманим працівником, то до зарплатних доходів можна застосувати ПСП за місцем праці.

З 1 січня 2021 року відповідно до Закону «Про Державний бюджет на 2021 рік» розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 2270 гривень.

Відповідно розмір податкової соціальної пільги у 2021 році складе 1135 грн (50% розміру прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня).

Для окремих категорій працівників статтею 169 ПК встановлено підвищений розмір ПСП (100%, 150% та 200%).

ПСП застосовують до доходу, якщо він не перевищує прожиткового мінімуму, який діє для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 і округленого до найближчих 10 грн (п.п. 169.4.1 ПК).

Граничний дохід для застосування ПСП в 2021 році складає: 2270 грн х 1,4 = 3180 грн.

Податкова соціальна пільга у 2021 році: хто може скористатися

Подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини