Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управління державою онлайн: як працюють нові інструменти та технології

Реклама

З 15 листопада в Кабміні офіційно запровадили е-документообіг. Відповідну постанову КМУ № 1087 прийнято 28 жовтня 2020 року. Тепер Уряд готує і приймає свої рішення в електронній формі, без дублювання на папері, включаючи супровідні листи, записки, довідки, протоколи й інші документи, за винятком інформації з обмеженим доступом.

Засідання регулярно проводяться в онлайн-форматі з використанням платформи Webеx від компанії Cisco, яка відома надійністю і безпекою своїх продуктів для роботи команд на відстані.

Рішення дозволило оперативно перенести багато процесів у діджитал-простір, скоротити ресурси, час і правильно організувати роботу під час карантину, а також стало важливим кроком побудови цифрової держави.

Вочевидь онлайн-формат засідань залишиться актуальним і після пандемії. Як мінімум такий інструмент буде корисним у період перебування у відрядженнях, допоможе оперативно ухвалювати важливі рішення і залишатися залученим до процесів управління.

Розробники сьогодні пропонують широкий вибір інструментів для переходу засідань в онлайн, але часто просто формату відеоконференції не вистачає, щоб закрити всі питання, особливо для органів влади, яким необхідно і важливо дотримуватися регламенту, процедури голосування і ухвалення легітимних рішень, а також зручності роботи з супровідною документацією.

Компанія Cisco спільно з ERC і Intecracy group вже підготувала нове комплексне універсальне рішення для держорганів - "Відеозасідання". Платформа поєднує веб-наради, роботу з електронними документами, функції голосування, а також відповідає протоколам безпеки держструктур, що підтверджують сертифікати та експертні висновки. Доступ надійно захищений, а всі учасники проходять ідентифікацію та автентифікацію.

У системі є можливість формувати розклади засідань, списки запрошених, порядок денний, контролювати строки підготовки документів. Впроваджено повністю автоматизовану систему голосування і підрахунку голосів з фотофіксацією голосуючого, візуалізацією процесу обговорення і голосування, кожен голос перевіряється ЕЦП/КЕП, а результати миттєво виводяться на екран.

Це зводить до мінімуму людський чинник при підрахунку голосів і будь-які похибки, які можливі за існуючою процедурою голосування підняттям рук і підрахунку голосів вручну.

"Відеозасідання" включає набір додаткових функцій:

  • підготовку документів, їх сканування і розпізнавання текстів;

  • гнучкий пошук документів та архів;

  • автоматичну фіксацію голосування понад 500 учасників;

  • запис засідання і трансляцію онлайн;

  • протоколювання рішень і формування звітів;

  • окрему можливість включати режим обговорення питання порядку денного;

  • встановлення регламенту виступу і можливість заблокувати мікрофон;

  • результати голосування можна оголошувати по групах, іменах, підсумках (за, проти, утримався);

  • є індивідуальні робочі місця для секретаря і учасників засідання.

Планується також запровадити поканальне розпізнавання голосу для запису стенограми і голосової біометричної автентифікації учасників.

Робоче вікно особи, яка голосує

Вікно управління секретаря

Таким чином, новий універсальний інструмент задовольняє регламентні вимоги, забезпечує конфіденційність і максимальний захист інформації.

Впровадження "Відеозасідання" від Сisco, ERC і Intecracy group можливе як для центральних органів влади (Кабмін, міністерства, служби, агентства, інші колегіальні органи), так і для місцевих органів державної влади і органів місцевого самоврядування (місцевих рад і їх виконавчих органів, депутатських комісій, місцевих адміністрацій).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини