Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як Work From Home трансформував готелі в офіси

Реклама

Як свідчить стара приказка, важкі часи сприяють росту. Не дивно, що сектор HoReCa почав швидко адаптуватися, оскільки 2020 рік став для нього справжнім ударом. Всі галузі, які мають відношення до подорожей, відчули безпрецедентні збої в роботі. У готелях місяцями не було гостей.

Часткове відкриття кордонів мало реанімувати ринок комерційної нерухомості, але скасування офіційних обмежень на поїздки виявилося недостатнім. Перед HoReCa постало нове завдання - повернути гостей назад в готелі. В першу чергу сильним фактором, який вплинув на потенційних клієнтів готелів, стало соціальне дистанціювання, воно стримувало гостей, не даючи готелям відчути певне полегшення.

Готельний простір відновлює свою цінність

У результаті незадовільного ринкового клімату і негативного настрою з боку суспільства, готельні простори змушені були відновлювати цінність свого сервісу. Місяцями готелі працювали над тим, щоб змінити бізнес-моделі.

З початком цих зусиль відзначається поліпшення санітарних норм, забезпечення соціального дистанціювання гостей, готелі стали більш чистими і безпечними, ніж будь-коли.

Однак, низькі позиції туризму все ще стимулювали готелі до адаптації та пошуку нової цільової аудиторії.

Нові цілі: залучення фахівців на віддаленій роботі

Замість поціновувачів відпочинку готелі змістили фокус на світ бізнесу. Вони стали пропонувати свої номери як індивідуальні офісні приміщення для задоволення потреб тих, хто працює віддалено.

Тенденцію Work From Home важко приймати тривалий час, оскільки поєднувати "домашній офіс" і "домашній побут" в одному просторі втомлює. Багато професіоналів стомилися працювати з дому, але вони також і не готові повернутися в галасливі офісні приміщення.

За даними аналітиків NAI Global, які проаналізували ринок HoReCa, в якості рішення готелі реалізували окремі офісні простори.

Вони розробили систему щоденних тарифів для фахівців WFH, які шукають тихе місце для реалізації своїх робочих завдань. Окрім цього, вони запропонували бонуси, які цікавлять ділових людей після важкого робочого дня, у вигляді доступу до всіх додаткових благ: ресторани, фітнес-центри, басейни та інші варіанти дозвілля.

Технології допоможуть

"Під час локдауну - коли люди були вдома, а готелі повинні були закритися - ми відчули імпульс", - розповів Саймон Ботто, виконавчий директор італійського стартапу DayBreakHotels, який допомагає клієнтам бронювати готелі онлайн.

Стартап запустив сервіс "розумної роботи" спочатку в Італії, а потім у Великобританії, де люди можуть забронювати номер в готелі на день для використання в якості офісу. Сьогодні компанія Ботто співпрацює з 400 готелями, з якими підписані угоди на надання зазначеної послуги, і в середньому у них реалізовується 300 бронювань на тиждень.

Робота DayBreakHotels, вважає Ботто, може відіграти значну роль у тому, щоб допомогти як готельній індустрії, так і офісним працівникам адаптуватися.

"Ми добре підготувалися, щоб допомогти всій екосистемі подорожей і бізнесу прискорити перехід до нового визначення "готель"- в той час, коли готельна індустрія відчайдушно потребує підтримки, а бізнес шукає нові способи роботи", - зазначив Ботто.

Нестандартний український досвід

Використання лаунж зони в готелях і готельних номерів для бізнес потреб, в цілому не є ноухау для цього сектора і в Україні. Здачу номерів для роботи бізнесменам практикували і до обмежень, викликаних пандемією COVID-19. Але саме остання відкрила друге дихання у цієї послуги.

Цікаву трансформацію готельного простору реалізували Druzi Cafe, іменувавши її Guest Cafe. На період локдауну кафе "переїхало" в номери DREAM Hostel Kyiv. Можна було забронювати індивідуальний номер, прийти в зазначений час, "заселитися" і за QR кодом оформити замовлення в кафе. «Звичайно, це не забезпечило стовідсоткову виручку, але замість 90%, вона впала тільки на 30%», - поділився результатами експерименту Євген Лавренюк, керуючий партнер в Dream Family.

Адаптивність нон-стоп

Готельні простори продемонстували прекрасний приклад адаптивності під потреби своїх клієнтів. Але, як показує досвід, професіонали в галузі комерційної нерухомості вже зараз повинні подумати про те, як швидко коригувати інноваційні моделі, оскільки офіси знову відкриються і бізнес повернеться до звичного формату роботи.

Наталія Стефашина, менеджер з комерційної нерухомості NAI Ukraine

__

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини