Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям, які працевлаштовують осіб пенсійного віку, пропонують надати пільги з ЄСВ

Реклама

1 лютого 2021 року у ВР зареєстровано законопроект № 4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Проектом акта пропонується внести зміни до статті 8 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для осіб, які досягли віку, встановленого статтею 26 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію за віком.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що його метою є збільшення можливостей для підвищення доходів осіб пенсійного віку та зменшення соціальної напруги в суспільстві.

Відповідно до законопроекту єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, фізичних осіб - підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи, які досягли віку, встановленого статтею 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", та отримують відповідно до закону пенсію за віком, встановлюється у розмірі 9,573 % визначеної пунктом 1 частини першої статті 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску.

Керуйте компанією в режимі смарт. З Liga360 ви можете отримувати автоматичні сигнали про зміни в законодавстві, судових рішеннях або діяльності контрагентів. Замовте Liga360 сьогодні й тримайте руку на пульсі вашого бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини