Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відстрочення податкового боргу до 6 800 грн: як подати заяву

Реклама

У ДПС нагадують, що сплату податкового боргу, розмір якого за усіма податками й зборами й платежами, штрафними санкціями та пенею станом на 1 грудня 2020 року не перевищує 6 800 гривень, можна відстрочити до 29 грудня 2021 року. Якщо такий борг платник податків сплатить до вказаного терміну, то штрафні санкції та пеня, а також відсотки за відстрочення на зазначену заборгованість, не нараховуватимуться. Такі норми передбачені Законом № 1072.

Для того, щоб скористатися таким правом, платнику необхідно до податкової служби, де обліковується борг, подати заяву в довільній формі. Податківці звертають увагу, що для оперативного розгляду заяви, платнику при її заповненні необхідно вказати такі особисті дані:

- прізвище, ім'я та по батькові ;

- адресу проживання;

- індивідуальний податковий номер (ІПН);

- номер телефону для можливості уточнення інформації.

Нагадуємо, відстрочення боргу здійснюється без укладення окремого договору. Якщо платник податків не підпадає під дію Закону № 1072 (відстроченням можуть скористатися платники податків - фізособи та самозайняті особи), то в місячний термін контролюючий орган надсилає йому відмову у наданні такого відстрочення боргу.

Платник податків, якій сплатив борг достроково, знову повинен про це повідомити контролюючий орган, написавши відповідну заяву.

У разі несплати чи часткової несплати відстроченого боргу до 29 грудня 2021 року, на відстрочені суми, що залишилися непогашеними, відповідно до ст 126, та ст.129.4 Податкового Кодексу, будуть нараховуватися штрафні санкції та пеня.

Податкова служба нагадує, що у зв'язку з карантинними обмеженнями через Соvіd-19 та для економії власного часу, платник може подати заяву на відстрочення податкового боргу й через приватну частину Е-кабінету.

Подати звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини