Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мін'юсті зазначили, що варто знати про договір оренди землі

Реклама

В Україні триває земельна реформа. У землевласників, орендарів та потенційних покупців земельних ділянок виникає багато запитань. Зокрема, щодо договору оренди землі.

У Міністерстві юстиції розповіли, як правильно укласти договір оренди землі.

Істотні умови

Яку інформацію має містити договір:

- про об'єкт оренди (його кадастровий номер, місце розташування та розмір);

- дату укладення та строк дії договору оренди (строк дії договору оренди земельної ділянки не може перевищувати 50 років);

- відомості про орендну плату із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляду, відповідальності за її несплату, а також інші умови, встановлені за домовленістю сторін.

Сторони договору можуть домовитися про встановлення будь-якого розміру орендної плати, але не менше ніж 3 % визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки.

“Якщо договір не містить хоча б одну із цих істотних умов, у майбутньому він може бути визнаний неукладеним у судовому порядку”, - заявляють у Мін'юсті.

Внесення змін до договору

Вносити зміни до умов договору оренди землі можна за згодою сторін у письмовій формі шляхом укладення додаткової угоди. Якщо такої згоди немає, то спір вирішується в судовому порядку.

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини