Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто та як повинен перевести трудові книжки в електронний вигляд

Реклама

5 лютого Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (проект № 3623).

Законом запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі (електронна трудова книжка) в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Відповідно до Закону внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо), здійснюється працівником і роботодавцем із обов'язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

У Пенсійному фонді зазначили, що скан-копії документів повинні відповідати таким вимогам:

- скановані копії виготовляються з оригіналів трудової книжки та документів про стаж;

- скан-копія повинна бути кольорова;

- сканувати необхідно усі заповнені сторінки трудової книжки в хронологічному порядку (незаповнені сторінки трудової книжки (вкладиша) сканувати не потрібно);

- скан-копія має бути чітка та читабельна;

- відскановані документи необхідно зберігати у форматих jpg або pdf;

- розмір кожного файла не має перевищувати 1 мб;

- назви файлів мають відповідати виду відсканованого документа.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬОзнайомитися з пропозицією.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини