Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом 5 років всі трудові книжки будуть оцифровані: прийнято Закон

Реклама

Сьогодні, 5 лютого, ВР прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (проект № 3623). Детальніше про проект читайте тут

З текстами законопроектів зручно ознайомитися в відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Законом запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також можливість автоматичного призначення пенсії (без особистого звернення особи). 

Законом врегульовано механізм накопичення, обробки та використання цієї інформації, зокрема, для підтвердження наявного стажу роботи та призначення пенсій.

Включення Пенсійним фондом України до реєстру застрахованих осіб відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників здійснюється протягом п'яти років. Після завершення цих робіт наявні трудові книжки видаються працівникам особисто під підпис.

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю, Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, законів «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про державну службу».

Керуйте компанією в режимі смарт. З Liga360 ви можете отримувати автоматичні сигнали про зміни в законодавстві, судових рішеннях або діяльності контрагентів. Замовте Liga360 сьогодні й тримайте руку на пульсі вашого бізнесу.

Читайте також:

Як роботодавцю підготуватись до переходу на електронні трудові книжки

Трудові книжки переводять в цифру: про що турбуються ейчари

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини