Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іпотека під 7% буде доступнішою для українців

Реклама

 15 лютого Кабмін ухвалив зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів, якими, зокрема, суттєво спрощуються критерії для позичальників. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Детальніше про умови та вимоги "Доступної іпотеки" ми писали раніше

Змінами виключено визначення категорій осіб, які можуть бути позичальниками. Тепер, щоб стати учасником програми необов'язково перебувати на квартирному обліку, бути молодою сім'єю, внутрішньо переміщеною особою, науково-педагогічним працівником, медиком чи працівником бюджетної сфери.

Також скасовано вимогу щодо неперевищення забезпечення житлом на рівні 13,65 кв. метра на одного члена сім'ї або проживання в гуртожитку мешканцями аварійних та ветхих будинків.

Також постановою внесено низку технічних правок, запропонованих банківською спільнотою.

На отримання державної підтримки у сфері іпотечного кредитування зможуть розраховувати будь-які громадяни, які не мають у власності чи власності сім'ї об'єктів житлової нерухомості та/або чинних договорів з фінансування (інвестування) будівництва житлової нерухомості та/або майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва житлової нерухомості, якщо їх загальна площа перевищує 50 кв. метрів на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб та 20 кв. метрів - на кожного наступного члена сім'ї.

Окрім того, збільшується максимально допустимий розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім'ї з 5-кратного до 10-кратного розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні України, де розташований предмет іпотеки.

Щоб убезпечити вашу нерухомість, земельні ділянки або об'єкти іпотеки від несанкціонованих рейдерських захоплень - скористайтеся сервісом SMS-маяк. Ви зможете контролювати не лише зміни, які відбулися в реєстрі, але і про спроби внести такі зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини