Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розроблено нову систему відеозасідань для органів влади: приймати закони тепер можна онлайн На правах реклами

Реклама

Український офіс транснаціональної IT-компанії Cisco - світового лідера розробки рішень для відеоконференцій та інших інструментів для бізнесу, представив ринку нове комплексне рішення "Відеозасідання", яке дає змогу одночасно проводити онлайн-засідання, використовувати систему електронного документообігу, а також ухвалювати повністю легітимні рішення за допомогою голосування з ЕЦП або КЕП.

"Відеозасідання" - український продукт, який наразі не має аналогів у своїй функціональності, повністю відповідає вимогам інформаційної безпеки з використанням сертифікованого в Україні цифрового підпису.

У партнерському проекті з Сisco ми з'ясували, як влаштована нова система відеозв'язку, у чому її унікальність, а також дізналися, як з'явилася ідея створення продукту і чому він може стати складовою побудови цифрової держави.

Пандемія коронавірусу стала каталізатором технологічного розвитку і прискорила процеси цифровізації на всіх рівнях: і бізнес, і органи влади вимушено перейшли в режим віддаленої роботи та онлайн-комунікацій.

З початком карантину в державних і комерційних структурах для проведення нарад і засідань почали активно використовуватися інструменти відеозв'язку, що значно спростило перехід у дистанційний режим. Однак виявилось, що звичайних сервісів для онлайн-нарад недостатньо.

Для ефективності такої роботи результати обговорення будь-яких питань і завдань мають бути належним чином зафіксовані, а прийняті під час обговорення рішення - мати юридичну силу і застосовуватися як на рівні окремо взятої компанії, так і на рівні держави.

Компанія Сisco в партнерстві з українськими компаніями ERC і Intecracy group відреагували на таку потребу ринку і запропонували новий продукт, що поєднав у собі елементи рішення для відеоконференцій Webex, яке вже використовується в органах влади, а також систему документообігу Megapolis із функцією голосування та авторизацією із застосуванням електронного цифрового підпису.

Таким чином було розроблено нову систему "Відеозасідання", яка стала безпечною та зручною платформою не лише для комунікацій, а й роботи з документами з наступним ухваленням рішень.

Система може використовуватися в роботі будь-яких колегіальних органів і державних структур, чи то засідання Кабінету Міністрів, Верховної Ради або міськради, чи то збори акціонерів.

Понад 500 учасників засідання можуть колективно працювати з документами, обговорювати проєкти, вносити до них правки і голосувати в єдиному вікні. Результати голосування кожного учасника фіксуються автоматично з підтвердженням електронного підпису, що зводить до мінімуму людський чинник при підрахунку голосів. Крім того, момент голосування фіксується на фото через веб-камеру.

У системі є можливість формувати розклади засідань, черговість виступів, списки запрошених, порядок денний, контролювати строки підготовки документів. Кожна дія користувача надійно фіксується в повністю захищеній від зовнішніх втручань системі аудиту, що дає змогу в будь-який момент відстежити дії учасників.

Також "Відеозасідання" включає функції запису та розпізнавання стенограми засідання з автоматичним формуванням протоколу, який можна відразу публікувати на сайті органу.

Для роботи достатньо доступу до Інтернету з будь-якого комп'ютера або мобільного пристрою, а завдяки відкритому API можлива інтеграція з іншими інформаційними системами, включаючи обмін документами та міжвідомчий зв'язок.

Таким чином, вимушений пошук онлайн-рішень став важливим поштовхом для переходу на новий рівень цифровізації держави та бізнесу. Використання рішення "Відеозасідання" - наступний крок, який дасть змогу підвищити довіру населення і бізнесу до інституту влади.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини