Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українському бізнесу допоможуть захистити персональні дані: новий сервіс від Мінцифри

Реклама

Міністерство цифрової трансформації спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, ГО «Privacy HUB» та «Юридичні інновації» презентували інструмент (toolkit), який допоможе компаніям перевірити, чи дотримуються вони законодавства у сфері захисту персональних даних.

Про це повідомляють у прес-службі Кабміну.

Сервіс розроблений у формі тесту, результати можна отримати анонімно. Інструмент орієнтований на малий та середній бізнес. Крім цього, він буде корисний фахівцям із правового консалтингу.

Toolkit підкаже підприємцям, як покращити роботу у сфері захисту персональних даних у вашій організації, будувати міцні та довірливі взаємини з клієнтами, державою та бізнес-партнерами.

Що для цього потрібно:

- зайти на портал Дія.Бізнес за посиланням;

- обрати тест згідно з параметрами вашої організації;

- відповісти на запитання стосовно захисту персональних даних;

- на основі ваших відповідей тест сформує конкретний список рекомендацій, як покращити роботу вашого бізнесу у сфері персональних даних.

«Понад 70% компаній одержали додатковий прибуток, кращу ефективність та інвестиційну привабливість від посилення захисту приватності. Тому подбати про приватність, а також гарантування захисту буде конкурентною перевагою. Це допоможе посилити довіру людей до бізнесу, який працює з персональним даними клієнтів», - зазначила заступник Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Співзасновник Privacy Hub, юрист з питань захисту приватності Legal Nodes Влад Некрутенко розповів: «Найголовніше - пояснити власникам компаній основні принципи та правила захисту даних простою мовою, щоб кожен міг зрозуміти, як це зіставляється з особливостями бізнесу, який він веде. Насамперед інструмент розрахований на те, щоб ним користувалися представники бізнесу, а не юристи. Кожен охочий може витратити 5-10 хвилин і отримати персоналізований перелік рекомендацій щодо того, як подбати про захист персональних даних у компанії».

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини