Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд дозволив змінювати по батькові з 14 років на власний розсуд

Реклама

Кабмін дозволив українцям змінювати по батькові з 14 років на власний розсуд.

Про це у своєму Телеграм-каналі зазначив Олексій Гончаренко.

Кабмін вніс зміни до пункту 3 Порядку розгляду заяв про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи. До прийняття Закону фізична особа, яка досягла 14 років, мала право своє по батькові лише у разі зміни її батьком власного імені або у разі виключення відомостей про нього як батька дитини з актового запису про її народження. Водночас у четвертому абзаці пункту 3 Порядку передбачена можливість подавати та розглядати заяву про повторну зміну по батькові за процедурою, встановленою Порядком.

Враховуючи, що з прийняттям Закону № 942-IX, який набрав чинності 1 січня 2021 року, фізична особа по досягненню 14 років має право змінювати по батькові на власний розсуд, тому четвертий абзац виключили з документу.

Як ефективно організувати роботу та захистити свій бізнес в умовах карантину? З рішенням Liga360:Керівник. Ви зможете перевірити надійність партнерів, контролювати згадки про вашу компанію в ключових українських ЗМІ та отримувати сповіщення щодо змін законодавства і судових рішень. А комунікувати з колегами в режимі віддаленої роботи - не проблема, адже в Liga360 можна обговорювати ризики та можливості всією командою. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини