Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фрілансерам готують спеціальні умови оформлення на роботу

Реклама

Кабмін передасть на розгляд Верховної Ради законопроект про регулювання нестандартних форм трудових відносин. Відповідний проект був схвалений 24 лютого на черговому засіданні Уряду.

Документом планується врегулювати взаємовідносини працівників та роботодавців у випадку, коли неможливо заздалегідь визначити види, обсяги та періоди виконання тієї чи іншої роботи, зокрема роботи фрілансерів.

Зокрема, документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору - трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Відповідно до умов такого договору його сторони, за домовленістю, можуть визначати необхідність та час залучення працівника до роботи, її обсяг та режим виконання. При цьому оплата праці відбувається виключно за той час, коли робота фактично виконується.

Працівник, який працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, зможе більш вільно планувати свою роботу, не прив'язуючись до одного роботодавця та робочого графіку підприємства, планувати свою діяльність залежно від поставлених йому завдань. При цьому працівник отримає всі права та гарантії, передбачені законодавством про працю, зокрема щодо належного режиму роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу та звільнення з неї, виплати заробітної плати.

Крім того, законопроектом передбачена гарантована мінімальна кількість оплачуваних годин на місяць.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Читайте також:

Сім ознак трудових відносин: до чого готуватись роботодавцям

Робота на фрілансі: чи потрібний ФОП і як платити податки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини