Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС не буде перевіряти малий та середній бізнес у 2021 році

Реклама

ДПС запевняє, що малий та середній бізнес цьогоріч перевіряти не будуть. Про це повідомили в Укрінформі під час презентації публічного звіту Державної податкової служби за 2020 рік.

Податкова у 2021 році не збирається проводити планові перевірки фізичних осіб - підприємців, а також малого та середнього бізнесу.

Перший заступник голови ДПС Наталія Рубан повідомила, що податківцям дозволили проводити планові перевірки і в цьому році заплановано близько 4 тисяч перевірок. При цьому, за її словами, 95% уваги приділяється великим підприємствам.

"У цих списках, які дозволені до перевірки, взагалі немає ФОПів - ні великих, ні малих. Немає малого та середнього бізнесу. В основному це великі підприємства, які роками залишаються збитковими и при цьому претендують на великі сумми відшкодування ПДВ або працюють у високорентабельних сферах діяльності, які мають контрольовані операції", - підсумувала перший заступник голови ДПС.

Нагадаємо, Уряд скасував мораторій на окремі податкові перевірки.

Плани-графіки перевірок органів держнагляду на 2021 рік дивіться тут

Дізнатися,чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. А підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони". 

Читайте також:

Ризиковість платників податків: судова практика

Нові критерії ризику

Скасування мораторію на податкові перевірки: чи можна не пустити перевіряючих

Яка процедура подання заперечень до акта податкової перевірки

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини