Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено нові правила дистанційної роботи

Реклама

Сьогодні, 26 лютого, у офіційному виданні Голос України опубліковано Закон № 1213-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання дистанційної, надомної роботи та роботи із застосуванням гнучкого режиму робочого часу ", який було прийнято ВР 4 лютого 2021 року.

Законом запроваджується два самостійних види роботи - дистанційна та надомна:

  • дистанційна робота - робота виконується поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

  • надомна робота - робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших визначених ним приміщеннях, що характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів (основних виробничих і невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю) або їх сукупності, необхідних для виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт або функцій, передбачених установчими документами, але поза виробничими чи робочими приміщеннями власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу.

Детальніше про новації Закону читайте тут

Аналіз змін до КЗпП від адвоката ЮК RIYAKO&PARTNERS Ріяко Євгена, читайте у матеріалі за посиланням

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 27 лютого 2021 року.

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів та співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди, яка містить персональні набори інструментів для роботи юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR та зручних внутрішніх комунікацій. Дізнатися більше

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини