Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР ухвалила закон про зменшення фінансового навантаження на роботодавців

Реклама

Сьогодні, 4 березня, Верховна Рада прийняла Закон, яким удосконалено порядок здійснення державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, підвищення його ефективності, зменшення фінансового навантаження на суб'єктів господарювання (проект № 0958).

Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю, Закону «Про зайнятість населення» та деяких інших законодавчих актів.

Цими змінами:

- розмежовано державний, внутрішній та громадський контроль за додержанням законодавства про працю;

- уточнено підстави для притягнення до відповідальності за недопущення до проведення перевірки, створення перешкод у її проведенні;

- визначено граничні строки накладення фінансових санкцій за порушення законодавства про працю та зайнятість населення та винесення контролюючим органом припису при першому вчиненні правопорушення;

- встановлено адміністративну відповідальність посадових осіб органів державного нагляду (контролю) за винесення приписів, розпоряджень, податкових повідомлень-рішень, вимог та рішень про накладення фінансових стягнень, що скасовані в адміністративному чи судовому порядку тощо.

Економте час на підготовці звітності з IT-рішенням LIGA360:Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини