Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримує скасування системи маркування аудіовізуальних творів

Реклама

ВР підтримала за основу законопроект № 3474 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних".

Проектом пропонується скасувати обов'язок отримання контрольних марок імпортерами, експортерами та відтворювачами примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних у зв'язку з неефективністю відповідного механізму «контрольного маркування», який призводить виключно до зайвих витрат законних розповсюджувачів і є неефективною процедурою захисту від порушень авторського права і суміжних прав.

Застосування технічних засобів захисту та інформації про управління правами до примірників аудіовізуальних творів не може бути обов'язком, а повинно реалізовуватись самим суб'єктом авторського права і (або) суміжних прав і (або) розповсюджувачами відповідної продукції на свій власний розсуд з можливістю вибору будь-яких технічних способів реалізації, яких на сьогодні існує велика кількість і які постійно вдосконалюються.

Таким чином, прийняття проєкту Закону дасть можливість відмовитися від неефективної системи маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних

Репутація компанії - найважливіший пріоритет керівника. Отримайте якісний огляд медіаполя, відстежуйте загрози для репутації, згадки про вашу персону або бренд з Liga360: Керівник. Спробуйте усі можливості ІТ-рішення Liga360 замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини