Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо посилення відповідальності за порушення ПДР

Реклама

Президент України підписав Закон щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху № 1231-IX, який Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року (проект № 2695).

Законом збільшено штрафи за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами, обмежень швидкості руху, проїзду на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, залишення місця ДТП, а також за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право водіння.

Також посилюється адміністративна відповідальність за порушення ПДР пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин.

Детальніше про нові штрафи читайте тут

Крім того, Законом передбачається можливість зупинки транспортного засобу поліцейським для огляду водіїв з використанням спецзасобів для перевірки на стан сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Детальніше про інші новації Закону читайте тут

Зауважимо, у остаточній редакції тексту Закону виключили норму щодо профілактичних зупинок транспортних засобів, яка раніше передбачалася у тексті проекту.

Слідкуйте за оновленням законодавства та створюйте свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернету і друкованих ЗМІ. Обирайте що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини