Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За негативні наслідки від вакцинації від COVID-19 відповідатиме держава

Реклама

27 березня набув чинності Закон № 1353-IX "Про внесення зміни до статті 9-2 Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов'язання ", який було прийнято 19 березня.

Закон передбачає, що після державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування МОЗ, за рішенням Кабміну має право:

  • брати зобов'язання від імені України, пов'язані із закупівлею, застосуванням вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19), державна реєстрація яких здійснена відповідно до вимог цієї статті, у тому числі щодо відмови від суверенного імунітету щодо таких зобов'язань;

  • звільнення від відповідальності виробника та/або власника реєстраційного посвідчення, включаючи їх працівників, медичних працівників, якщо застосування таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів здійснювалось відповідно до інструкції, затвердженої МОЗ, та інших осіб, які залучені до здійснення заходів, пов'язаних із вакцинацією, за будь-які наслідки, спричинені застосуванням таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).

У разі настання таких наслідків державою забезпечується здійснення відповідних компенсаційних виплат у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Закон діє протягом чотирьох років.

Кабінет Міністрів України у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом має розробити та впровадити порядок здійснення компенсаційних виплат щодо шкоди, пов'язаної із наслідками, спричиненими застосуванням вакцин.

Власний бізнес - це цілодобова оцінка ризиків і контроль репутації. Ці завдання виконувати легко завдяки сучасному IT-рішенню для керівників Liga360. Дізнавайтесь що про вас пишуть топові ЗМІ, перевіряйте партнерів та конкурентів, аналізуйте ризики і можливості. Дізнатись більше про переваги Liga360 можна за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини