Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кого можуть перевіряти контролюючі органи у період карантину

Реклама

ДРС роз'яснює, що заборона на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності встановлена Законом щодо підтримки платників податків. Проте чинним законодавством більше не передбачено тотальної заборони на перевірки бізнесу, як це було раніше.

Отже, сьогодні забороняється проведення планових перевірок органами державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності - до останнього календарного дня місяця, в якому завершується дія карантину.

Заборона на проведення перевірок не поширюється на такі заходи державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб'єктів господарювання, які віднесені до суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику (відповідно до критеріїв оцінки ступеня ризику затверджених Кабміном);

  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;

  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Таким чином, до завершення карантину забороняються планові заходи зі здійснення державного нагляду (контролю) майже в усіх сферах господарської діяльності, окрім вищезазначених винятків.

Читайте також: Податкові перевірки 2021: хто знаходиться під пильною увагою ДПС

Дізнатися, чи потрапила ваша компанія в графіки планових перевірок на поточний рік можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, а підготуватися до перевірок допоможе ресурс "Мистецтво оборони".

Як захистити свій бізнес від ризиків, знати усе про конкурентів і партнерів? З новим інструментом "Бізнес-розвідка" в рішенні Liga360. Перевіряйте тих, з ким співпрацюєте, стежите за змінами бенефіціарів і видів діяльності, отримуйте новини ринку. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 й оцінюйте переваги системи вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини