Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продовження карантину: цифрові інструменти для дистанційної роботи

21 вересня 2021, 10:15
15771
0
Реклама

Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня і вже анонсував встановленням "жовтого" рівня епіднебезпеки й обмежень по всій Україні.

Звичайно, карантин рано чи пізно завершиться, проте формати роботи змінилися назавжди. Не зважаючи на кризову ситуацію, бізнеси вчаться працювати дистанційно й опановують цифрові інструменти. Особливий тягар лягає на плечі керівників - щоб забезпечити ефективну взаємодію в команді, та не лише зберегти компанію, а й вийти з кризи сильнішими.

Про ІТ-рішення для дистанційної роботи розкажемо в цьому огляді.

Як не пропустити зміни карантинних обмежень

Новини про карантинні обмеження оновлюються щодня. З'являються нові рішення профільних міністерств та місцевих органів влади. Для того, щоб не загубитися в потоці інформації, власникам бізнесу стане у пригоді персональна стрічка новин. Її можна налаштувати у системі LIGA360:Керівник.

Ось кілька причин, чому вам буде зручно читати новини в LIGA360. Тут можна:

  • Обрати теми й галузі, які вас цікавлять найбільше і створювати для них окремі стрічки;

  • Визначити джерела інформації, з яких формуватиметься стрічка - і не витрачати час на переходи по різних сайтах;

  • Переадресовувати матеріали в Telegram;

  • Ділитися новинами з колегами й створювати командні обговорення;

  • Формувати дайджести новин, додавати новини до розділів “Прочитати пізніше” та “Обране”;

  • Обирати зі стрічок новини за певні дати або проміжок часу.

Але новини - це лише частина інформації, яку відстежують керівники. Не менш важливими є зміни законодавства. У LIGA360:Керівник доступна повна й актуальна нормативно-правова база.

А щоб отримувати автоматичні сповіщення про зміни законодавства - треба налаштувати смарт-сигнали. Модуль виглядає ось так:

У системі доступні три види моніторингу НПА: контроль документів за темою, за реквізитами, або за окремими фрагментами (абзацами або реченнями). Тобто користувачі відстежують не лише зміни нормативу в цілому, а саме тих частин, що цікавлять найбільше.

Команда в режимі онлайн: як не втрачати продуктивність

Багато бізнесів в Україні зараз працюють у дистанційному режимі. Це створює перешкоди для комунікації, лімітує можливості командного обговорення й брейнстормінгу. Саме тому минулий рік спровокував величезний попит на цифрові інструменти. Бізнеси шукали рішення, що дозволяють швидко ділитися інформацією й проводити групові наради онлайн.

У LIGA360:Керівник є декілька рівнів спілкування з командою:

  • Інфоканали - це інструмент групового чату. Сюди зручно додати одразу всіх колег, або певний департамент чи групу фахівців;

  • Персональні повідомлення - для спілкування тет-а-тет;

  • Ризики/можливості - для створення окремих групових обговорень про важливі теми.

Окрім того, під час кризи важливо стежити за ризиками й готувати стратегію для їх вирішення. Для ефективного ризик-менеджменту слід використовувати дашборд інформаційних ризиків у LIGA360 (див. нижче):

Цей інструмент дозволяє керівнику комплексно оцінити ризики й можливості для компанії, побачити їх коротке резюме, й перейти до обговорення з командою.

Як захистити свій бізнес під час кризи

В період кризи для бізнесу не існує незначних помилок. Ненадійний партнер може поставити під загрозу існування компанії.

Перевірити контрагентів можна за допомогою LIGA360:Керівник. Система надає доступ до інформації з державних реєстрів. Наразі тут зберігається досьє на 6,5 млн компаній та ФОП.

Щодо юридичних осіб користувач може побачити інформацію про:

  • перевірки контролюючих органів;

  • судові рішення;

  • податковий борг і публічні кошти;

  • зв'язки;

  • банкрутство та ін.

Виходячи з наявної інформації про компанію, система показує 21 ризик-фактор у співпраці. До прикладу, це можуть бути часті зміни керівництва, відсутність даних про кінцевих бенефіціарів й статутний капітал. Завдяки інструменту “Скоринги” можна переглянути фінансову стабільність і позицію компанії на ринку.

Про фізичну особу-підприємця LIGA360 покаже засновані бізнеси, зв'язки з публічними особами через ЄДРД, дані з ЄДР, податковий борг, перевірки й участь в держзакупівлях.

Якщо ви наймаєте нового співробітника, інформація з державних реєстрів також є критично важливою.

LIGA360:Керівник показує дані з 19 державних реєстрів, щоб перевірити будь-якого громадянина в Україні. Тут доступна інформація про борги, шахрайство, перебування особи у розшуку чи під санкціями тощо.

Криза - непростий період для компаній. Тож використовуйте ефективні цифрові рішення, щоб зовнішні фактори не впливали на ваш успіх.

Хочете спробувати понад 50 ІТ-інструментів для бізнесу? Замовляйте тестовий доступ до LIGA360:Керівник прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини