Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП-єдинники без доходу все одно сплачують ЄСВ

Реклама

ДПС у Закарпатській області роз'яснює, чи звільняються від сплати єдиного внеску за себе ФОП-єдинники, які не отримували дохід.

Платники єдиного податку нараховують ЄСВ на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування. При цьому сума єдиного соціального внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Максимальна  сума єдиного внеску у 2021 році становить 19 800 грн, а мінімальна - 1320 грн.

Право на звільнення від сплати ЄСВ за себе мають, зокрема ФОП - платники єдиного податку за умови, що вони отримують пенсію за віком або за вислугою років, або є особами з інвалідністю. Такі особи можуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Таким чином, ФОП - платники ЄП сплачують ЄСВ за періоди, в яких вони були платниками єдиного податку, незалежно від того, отримували вони дохід у цей період чи ні.

Як економити час на підготовці звітності? З IT-рішенням LIGA360: Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Читайте також:

ФОП першої групи звільнені від сплати єдиного податку та ЄСВ на півроку

Коли ФОП-єдинникам вперше звітувати з ЄСВ у складі єдиної звітності

Розміри та терміни сплати ЄСВ у 2021 році

Відповідальність ФОП за несплату ЄСВ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини