Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли Фонд гарантування не відшкодує повну суму вашого вкладу

Реклама

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб назвали наслідки того, що банк, у якому ви маєте власний картковий рахунок, став банкрутом.

Фонд у разі банкрутства банку, де ви мали вклад, відшкодовує:

- кошти + %, але не більше 200 тис. грн. - це максимальний розмір гарантованого відшкодування для однієї особи, незалежно від кількості рахунків у одному банку (з урахуванням підприємницького рахунку).

Що робити, якщо сума коштів більше, ніж 200 тисяч?

Якщо сума розміщених вами у банку коштів перевищує 200 тисяч гривень, то після оголошення про початок ліквідації установи, ви маєте право заявити кредиторські вимоги на суму понад гарантовану. Задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, що надходять до неплатоспроможного банку протягом його ліквідації від управління та продажу майна (активів).

Пам'ятайте!

Ключовою різницею між виплатою гарантованої суми відшкодування та задоволенням вимог кредиторів є джерело коштів для здійснення цих виплат - відшкодування вкладники гарантовано отримують за рахунок коштів Фонду, а погашення вимог кредиторів не гарантовано, воно здійснюється за рахунок коштів, що надійшли від управління та продажу майна (активів) банку, а обсяг цих надходжень залежить від якості активів.

Про порушення ваших рав з питань функціонування системи гарантування вкладів ви можете повідомити Фонд.

Якщо фінансова установа порушила ваші права, зверніться до Національного банку.

Як можна звернутися до Нацбанку:

- написати до чат-боту “НБУ Контактний центр” в месенджерах (вайбері або телеграмі);

- зателефонувати до контакт-центру - 0 800 505 240;

- заповнити онлайн-форму для звернень на сайті Нацбанку за посиланням

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини