Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доходи, за які передбачена компенсація у разі їх несвоєчасних виплат

Реклама

14 квітня на засіданні Уряду схвалено постанову, якою визначено види грошових доходів, за які, у разі порушення термінів їх виплати, проводиться компенсація.

Про це повідомляють у прес-службі Міністерства соціальної політики.

До таких виплат включено:

- пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги - перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);

- соціальні виплати;

- стипендії;

- заробітну плату (грошове забезпечення);

- суму індексації грошових доходів громадян;

- суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я;

- суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

Зазначеною постановою уточнюються джерела Виплати такої компенсації (відповідно до Закону № 77-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» створено Фонд соціального страхування України шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності).

Як підприємцю перевірити заборгованість перед державою? З Telegram-ботом ReporTax контролюйте сплату податків й убезпечте себе від штрафів. У форматі діалогу в Telegram заповнюйте звітність, сплачуйте ЄСВ та Єдиний податок. Розпочніть роботу в ReporTax прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини