Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батьку новонародженої дитини надали право на двотижневу оплачувану відпустку

Реклама

15 квітня 2021 року прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною" (проект № 3695).

Про це зазначають у прес-службі ВР.

Законом доповнено Кодекс законів про працю та Закон «Про відпустки» новим видом відпустки - відпусткою при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується за рахунок роботодавця.

Згідно із Законом, така відпустка надаватиметься одній із перелічених осіб: чоловіку, дружина якого народила дитину; батьку дитини у разі, якщо він не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки; бабі або діду, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за дитиною, якщо мати (батько) дитини є одинокою матір'ю (батьком).

Законом визначено відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків дитини (матері та батька).

Відповідні зміни внесено в статті 179, 181 Кодекс законів про працю та статті 18, 20 Закону «Про відпустки».

Законом також доповнено положення статті 182-1 Кодексу законів про працю України та статті 19 Закону «Про відпустки» щодо права працівників обох статей, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку та доповнено положення статті 51 Кодексу законів про працю щодо можливості встановлення скороченої тривалості робочого часу для чоловіків, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, та батьків, що виховують дітей без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі).

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

До 28 квітня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини