Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ПФ відповіли, за яких умов період навчання зараховується в трудовий стаж

Реклама

До стажу зараховується навчання за денною формою лише до 1 січня 2004 року. Такі періоди підтверджуються дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками, які видані на підставі архівних даних.

Про це повідомляють у Пенсійному фонді.

Після 1 січня 2004 року до страхового стажу зараховуються періоди навчання лише за умови добровільної сплати єдиного соціального внеску.

Отже, якщо особа навчалась після 1 січня 2004 року та має намір докупити страховий стаж за минулі періоди, вона може надати органам Пенсійного фонду документи, які підтверджують періоди навчання за денною формою для оцифрування. Оцифрований період навчання підтверджуватиме відсутність статусу застрахованої особи, що дасть змогу здійснити купівлю страхового стажу за минулі періоди.

Також читайте про Закон щодо запровадження електронних трудових книжок

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360:Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини