Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП можна буде зареєструвати автоматично

Реклама

Вже рік, як послуги у сфері державної реєстрації ФОП в Україні надаються онлайн за заявами, поданими в "Дія". Після того, як особа авторизується у Дії та подає заяву на відкриття ФОП, окрема людина - державний реєстратор - повинна переглянути усі введені дані та прийняти подальші рішення. Водночас таке поняття як «людський фактор» все ще існує і може дати похибку при прийнятті рішення. Саме щоб уникнути цього - Мін'юстом у співпраці з Міністерством цифрової трансформації  було розроблено проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі». Цю постанову погодив Кабінет Міністрів під час засідання.

Експериментальний проект триватиме два роки.

Як відбуватиметься процес?

Після подання заявки в Дії уся перевірка даних проходитиме в реєстрах без участі людей. Заявка надійде до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП. Послуга буде доступною після Дія Summit.

Автоматична реєстрація ФОП зменшить адімннавантаження на реєстраторів та скоротить тривалість реєстраційної процедури. Найзручніша та швидка послуга для бізнесу без черг у держорганах та без корупції. Буде усунено суб'єктивний фактор під час державної реєстрації і як наслідок зменшиться кількість необґрунтованих відмов у державній реєстрації.

Новий механізм спрямований на зменшення адміністративного навантаження, зменшення часу на отримання такої послуги, усунення суб'єктивного фактору та корупційної складової.

Отримуйте актуальні дані щодо змін законодавства й подання звітності для ФОП. LIGA360 поінформує про зміни тих нормативних актів, що цікавлять саме вас. Підказки допоможуть подати звітність до Податкової, Статистики, Фонду соціального страхування. Замовте LIGA360:Підприємець прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини