Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям встановлять адмінвідповідальність за порушення працевлаштування осіб з інвалідністю - проект

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 5421, яким пропонується закріпити відповідальність посадових осіб підприємств, установ, організацій, ФОП, за відмову в укладенні трудового договору або в просуванні по службі, звільнення, переведення особи з інвалідністю на іншу роботу без її згоди з мотивів інвалідності.

КпАП планується доповнити статтею 165-6 "Порушення законодавства про працевлаштування осіб з інвалідністю" та передбачити за відмову в укладенні трудового договору, просуванні по службі, звільненні, переведенні особи з інвалідністю на іншу роботу без її згоди з мотивів інвалідності, за винятком випадків, коли за висновком медико-соціальної експертизи стан його здоров'я перешкоджає виконанню професійних обов'язків, загрожує здоров'ю і безпеці праці інших осіб, або продовження трудової діяльності чи зміна її характеру та обсягу загрожує погіршенню здоров'я осіб з інвалідністю; неподання звітів про працевлаштування осіб з інвалідністю, використання не за цільовим призначенням наданих з Державного фонду соціального захисту осіб з інвалідністю дотацій, компенсацій, позик, відшкодування витрат на професійну підготовку, підвищення кваліфікації і перепідготовку осіб з інвалідністю, фінансової допомоги, - накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти НМДГ (136 - 255 грн). За ті самі дії, вчинені повторно протягом року - штраф від десяти до двадцяти НМДГ (170 - 340 грн).

Читайте також: Підприємства та ФОПи отримають компенсації за працевлаштування осіб з інвалідністю - проект

Як ефективно організувати роботу та захистити свій бізнес в умовах карантину? З рішенням Liga360:Керівник. Ви зможете перевірити надійність партнерів, контролювати згадки про вашу компанію в ключових українських ЗМІ та отримувати сповіщення щодо змін законодавства і судових рішень. А комунікувати з колегами в режимі віддаленої роботи - не проблема, адже в Liga360 можна обговорювати ризики та можливості всією командою. Замовляйте тестовий доступ до Liga360 за посиланням.

До 14 травня ви можете безкоштовно протестувати преміум-пакети LIGA360 для вашої робочої ролі. Дізнавайтеся про акцію за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини