Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Президент підписав Закон про реформу ЖКГ

Реклама

Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг (законопроект № 2458), який було прийнято 3 грудня 2020 року. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Закон має врегулювати питання перехідного періоду, що виникають у зв'язку із введенням в дію Закону про житлово-комунальні послуги та необхідністю прийняття співвласниками усіх багатоквартирних будинків (незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком) рішень про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу).

Зокрема, у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання.

Крім того, Закон передбачає, що у багатоквартирних будинках, у яких станом на 1 січня 2021 року не створено ОСББ, співвласниками не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку, виконавчий орган місцевої ради зобов'язаний оголосити і провести такий конкурс до 1 травня 2021 року.

Детальніше читайте у матеріалах:

Реформа ЖКГ: Рада розблоковувала процедуру переходу на нові договори з комунальниками

Новий Закон про ЖКГ: 5 важливих змін

Як уникнути ризиків у наймі співробітників? З оновленим функціоналом CONTR AGENT. Відтепер у системі доступні усі дані з державних реєстрів про громадян України. Перевірте, чи кандидат на роботу вчиняв правопорушення, корупційні діяння чи переховується від органів влади. Детальніше тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини