Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтримав податківців, визнавши повідомлення-рішення правомірними

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду, розглянувши касаційну скаргу погодився з доводами Центрального міжрегіонального управління, та прийняв рішення на користь податкового органу.

Предметом розгляду в зазначеній вище справі є правомірність податкових повідомлень-рішень, якими збільшено грошові зобов'язання за платежем - акцизний податок, та застосованими штрафними санкціями на загальну суму 8 715 306,43 грн.

Товариство здійснювало через мережу АЗС роздрібний продаж нафтопродуктів кінцевим споживачам за готівку та у безготівковій формі. В ході перевірки за результатами співставлення наданих звітів РРО та декларацій акцизного податку встановлено невідповідність обсягу реалізації пального, позивачем за вказаний період. У зв'язку з цим, контролюючим органом визначено, що ТОВ «ВОГ РІТЕЙЛ» занижено податкові зобов'язання з акцизного податку за цей період у сумі 5 810 204,27 грн.

Враховуючи вищезазначене, наведені аргументи контролюючого органу, судами першої та другої інстанцій було проігноровано та зроблено неправомірні висновки.

Детальніше з постановою КАС ВС від 15 лютого 2021 року у справі № 826/10265/17 можна ознайомитися у LIGA360.

За матеріалами ДПС.


Цифрове рішення LIGA360: Адвокат НААУ стає доступнішим. Члени НААУ, які сплатили щорічні внески, отримують продукт за акційною ціною. 
Дізнавайтесь більше про переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини