Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроект щодо зміни законодавства з процедур банкрутства

Реклама

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу Міністерства юстиції та схвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Кодексу України з процедур банкрутства».

Про це зазначають у Міністерстві юстиції.

«Кодекс було введено в дію 21 жовтня 2019 року. Відповідно Закон «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» втратив чинність. Водночас в деяких законодавчих актах України залишились посилання на цей Закон. Таким чином, деякі законодавчі акти України, насамперед, Господарський процесуальний кодекс, потребують внесення змін», - зазначила Валерія Коломієць.

Також вона звернула увагу, що частиною восьмою статті 12 Кодексу встановлено, що під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення.

Зважаючи на це, аби надати можливість застосування цього положення Кодексу на практиці та внесення змін у відповідні підзаконні акти, потребують змін Закони «Про дорожній рух», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» та «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

«Внесення змін, запропонованих законопроєктом, усуне протиріччя між чинними положеннями деяких законодавчих актів України та положеннями Кодексу та забезпечить єдиний підхід в їх розумінні та застосуванні, а також дозволить усунути перепони, які унеможливлювали застосування цих законодавчих актів на практиці», - наголосила заступниця Міністра.


Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. 
Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини