Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок застосування програмних РРО знову планують змінити

Реклама

На офіційному вебпорталі Державної податкової служби України у розділі «Проєкти регуляторних актів» розміщено проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій» (далі - Проєкт наказу).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

Проєкт наказу розроблено з метою приведення нормативно-правових актів Міністерства фінансів України у відповідність до законів України від 1 грудня 2020 року № 1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» (далі - Закон № 1017) та від 17 грудня 2020 року № 1117 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об'єктів оподаткування» (далі - Закон № 1117), а також внесення необхідних технічних правок.

Законом № 1017 внесено зміни до Закону 6 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон № 265), зокрема, в частині визначених обов'язків для суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО), а також внесені техніко-юридичні правки до положень, пов'язаних із застосуванням ПРРО, зокрема, врегульовано можливість застосування в ПРРО удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки для засвідчення особою, яка проводить розрахункову операцію, розрахункових документів та передачі інформації від ПРРО до фіскального сервера ДПС.

Законом № 1117, зокрема, надано можливість вести облік операцій з видачі готівкових коштів держателям електронних платіжних засобів через ПРРО.

У зв'язку з цим порядки, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 липня 2016 року за № 918/29048 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», потребували внесення змін.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань можна надсилати на адресу розробника (Державна податкова служба України): поштову - 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, та електронну - s.savitska@tax.gov.ua протягом місяця з дня публікації цього оголошення.

Як економити час на підготовці звітності? З IT-рішенням LIGA360: Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини