Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято закон про заборону пластикових пакетів

Реклама

Верховна Рада підтримала зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів та обмеження їх розповсюдження. Відповідний Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" (проект № 2051-1) прийнято сьогодні, 1 червня.

Закон вводиться в дію через шість місяців після офіційного опублікування, а заборона на розповсюдження пакетів - через дев'ять місяців.

Закон забороняє розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

1) надтонких пластикових пакетів;

2) тонких пластикових пакетів;

3) оксорозкладних пластикових пакетів.

Заборона не поширюється на біорозкладні пластикові пакети.

До 1 січня 2023 року будуть дозволені надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м'яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об'єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Розповсюдження пластикових пакетів здійснюватиметься виключно на платній основі, а мінімальну роздрібну ціну встановить Кабмін.

Суб'єкти господарювання, винні у порушенні законодавства щодо обмеження обігу пластикових пакетів на території України, несуть відповідальність у вигляді штрафу:

  • за порушення заборони розповсюдження у закладах торгівлі - у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 17000 грн), а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 - 34000 грн);

  • за безоплатне розповсюдження пластикових пакетів - у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 - 3400 грн), а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від 200 до 500 (3400 - 8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хочете перевірити що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Керівник можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини