Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено карантинні обмеження в Україні

Реклама

Уряд постановою від 2 червня 2021 р. № 583 переглянув карантинні обмеження в Україні та затвердив відповідні зміни до постанови № 1236, зокрема, оновлено вимоги до проведення та участі у масових заходах:

  • дозволено проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

  • збільшено заповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів та кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону)

  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону)

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Крім того, змінено критерії визначення "зеленого" рівня епідемічної небезпеки:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів - менше ніж 75;

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЦР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) - менш як 4 відсотки;

  • кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення - більше ніж 300;

  • на всій території України немає регіонів із встановленим “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

Скасовується заборона на проведення дискотек, святкових заходів, майстер-класів, публічних подій, нічну роботу ресторанів, діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

Зменшено з 2 до 1,5 метрів вимогу щодо відстані між столиками для розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Читайте також:

Карантин в Україні: цифрові інструменти для дистанційної роботи

Чи відбуваються перевірки бізнесу в умовах карантину - ДПС

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини