Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мікрокредити: чому заборонено нараховувати платежі в розмірі більш як подвійна сума кредиту

Реклама

Завдяки Закону № 891-ІХ для українців, які беруть мікропозики, встановлюється максимальна сума штрафів і пені, яка може бути нарахована, - не більше подвійної суми взятого кредиту.

Про це пишуть на сайті партії "Слуга народу".

Йдеться зокрема про тих, хто укладає кредитний договір на строк до одного місяця, а загальний розмір кредиту не перевищує однієї мінімальної заробітної плати.

«Це дуже важливий закон, який врятує українців від тиску та несправедливості мікрокредиторів. Так, за новим законом, компанії, які надають кредит, мають зазначати повну вартість мікрокредиту. Щоб не було так, коли людина бере кредит під 0%, а в результаті повертає 1700%», - пояснив голова податкового комітету, народний депутат від «Слуги Народу» Данило Гетманцев.

Також забороняється нарахування всіх платежів за кредитом більше ніж до подвійної суми кредиту.

Окрім того, усі кредитодавці повинні передати інформацію про споживчий кредит в Бюро кредитних історій упродовж двох днів.

Також читайте: З 1 січня діють нові правила для мікрокредитування

Як автоматично моніторити зміни в реєстрах щодо юросіб? Підключайте аналітично-моніторингову систему CONTR AGENT. Вона надсилатиме автосповіщення про зміни в діяльності компаній, а за необхідності можна переглянути історію змін. Замовляйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини