Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна запускає сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Реклама

Фонд державного майна запустив у дослідну експлуатацію Сервіс автоматичної оцінки об'єктів нерухомості. Про це повідомила прес-служба ФДМУ.

Нова державна послуга дозволить українцям безкоштовно оцінити нерухомість та мінімизує корупційни ризики. Створення цього програмного продукту стало можливим завдяки фінансовій допомозі американського уряду через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), які виділили кошти на розробку програмного забезпечення. 

Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко під час презентації відзначив, що запуск в експлуатацію Сервісу автоматичної оцінки об'єктів нерухомості є одним з чотирьох етапів комплексної реформи сфери оцінки, яку впроваджує Фонд.

Перший етап - у лютому 2020 року ліквідовані майданчики-посередники, що вже зекономило українцям понад 1 млрд грн. Другий етап - Фонд держмайна працює над ліквідацією так званої “фракційної оцінки” - земля та нерухомість на ній мають оцінюватись разом, а не окремо. Відповідний законопроект вже зареєстрований у Верховній Раді та очікує на розгляд народними депутатами. 

“Ще одним важливим етапом став запуск унікальної системи, яка безкоштовно для громадян визначає вартість при купівлі-продажу нерухомості. І завершальним етапом комплексної реформи є також впровадження міжнародних стандартів оціночної діяльності - спеціальний законопроект передбачає перехід на міжнародні стандарти оцінки. Таким чином, ми отримуємо чесність та справедливість в усіх аспектах оціночної діяльності, яка впливає як на капіталізацію бізнесу, добробут кожного громадянина, так і на підвищення інвестиційної привабливості України”, - наголосив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Слідкуйте за реєстраційними змінами нерухомості в системі SMS-Маяк. Захистіть свій бізнес від рейдерства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини