Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власникам vip-авто потрібно сплатити "податок на розкіш": за затримку - штраф

Реклама

Податковим кодексом передбачено, що платниками транспортного податку є власники автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат (до 01.12.21 - 2 250 000 грн).

Перелік транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню у 2021 році

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Сумській області.

Ставка транспортного податку на рік складає 25 тис. грн за автомобіль. Тож, у разі, якщо ви є власником кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них.

З моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у автовласника є 60 днів для сплати транспортного податку.

Важливо!

Нагадуємо власникам авто, які в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним) не отримали повідомлення-рішення, що їм необхідно звернутися до територіального органу податкової служби за місцем проживання для отримання податкового повідомлення-рішення для подальшого проведення сплати визначеної суми податку.

За порушення сплати податку до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу, а при затримці оплати понад 30 календарних днів - штраф 20 % погашеної суми податкового боргу. Крім того, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу.

Бізнес потребує контролю, особливо в період нестабільних економічних умов. Моніторте стан компаній 24/7 у системі CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини