Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено дорожню карту реформування Держпраці

Реклама

Ключове завдання, яке стоїть перед Держпраці, - задекларована, безпечна та здорова праця, винагорода за яку гарантується. Також необхідно посилити роботу з виявлення та зменшення кількості незадекларованих працівників. Такі завдання були поставлені перед службою Першим віце-прем'єр-міністром - Міністром економіки України Олексієм Любченко під час наради 17 серпня.

Мінекономіки визначило дорожню карту реформування Держпраці. Буде здійснена структурно-організаційна реформа робочих органів, яка дозволить досягти синергетичного ефекту та оптимізувати роботу служби. Паралельно з цим буде продовжуватися робота з фокусом на: посиленні превентивних заходів з охорони праці, дерегуляції, удосконаленні трудового законодавства, зміні підходів оцінювання результативності роботи, викоріненні корупції, діджиталізації всіх процесів діяльності.

«Головне - нам треба змінити принципи роботи та підходи з оцінки результатів. Буде розроблена єдина матриця оцінки діяльності Держпраці за даними, які надаватиме не лише служба, а й з урахуванням макроекономічних даних, інформації податкової служби, служби зайнятості. Це дозволить бачити об'єктивну ситуацію з зайнятістю та покращувати її. Одночасно маємо удосконалюватися у бік дерегуляції - змінювати законодавство у бік полегшення роботи бізнесу там, де це можливо», - зазначив Олексій Любченко.

Під час наради було озвучене завдання до Держпраці посилити боротьбу з незадекларованою працею та зазначено, що кожен випадок порушення цього правила - це повне позбавлення людини права користуватись трудовими правами та гарантіями на оплату праці, відпочинок, безпеку, соціальний захист.

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини