Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 23 серпня почав діяти Закон про цифрові паспорти

Реклама

23 серпня набув чинності Закон про цифрові паспорти в Дії. Відтепер ніхто не матиме права не приймати Дію. У застосунку доступні ID-картка та біометричний закордонний паспорт. Про це повідомило Мінцифри.

Електронні паспорти формуються за бажанням особи та використовуються на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, надання адміністративних та інших послуг.

Е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не використовується у разі:

1) перетинання державного кордону України, крім випадків необхідності підтвердження особи громадянина України при в'їзді в Україну;

2) в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї;

3) в'їзду, перебування, проживання або пересування у межах прикордонної смуги, виходу у територіальне море та внутрішні води України.

Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити чи викрасти паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх послуг.

Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача. 

Якщо у вас навіть після 23 серпня не приймають Дію, то зверніться до служби підтримки.  Розкажіть, де це сталося, за яких обставин. Команда впровадження розбереться в ситуації та виправить її. Великі зміни розпочинаються з маленьких кроків.

Входження у режим paperless є тривалим і достатньо складним процесом. До нового завжди важко звикнути, але Мінцифра зробила так, щоб це було легко. paperless.diia.gov.ua - єдиний портал, де зібрані інструкції щодо роботи та використання цифрових документів. Там ви зможете знайти все - від авторизації в застосунку чи на порталі до отримання електронного підпису. Там з'являтимуться нові інструкції, як тільки запускатимуться нові електронні послуги.

Стикнулися з незнайомою ситуацією для бізнесу? Відповідь знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Тут є всі алгоритми дій, покрокові інструкції з посиланням на відповідні нормативні акти. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини