Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив механізм обчислення середньої заробітної плати

Реклама

Уряд оновив механізм обчислення середньої заробітної плати. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Згідно з прийнятим рішенням при обчисленні середньої заробітної плати враховуватимуться премії та інші заохочувальні виплати за підсумками роботи за певний період в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця їх нарахування. 

«Діючий механізм обчислення середньої зарплати є досить складним в адмініструванні, особливо для підприємств, де працює багато працівників. Ухвалене рішення дозволить його спростити, а також сприятиме зменшенню кількості спірних ситуацій, що виникають при застосуванні діючого порядку», - прокоментувала заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Рішення Уряду також передбачає зобов'язання роботодавців здійснити перерахунок середнього заробітку працівникам за новими правилами у разі, якщо ними не було забезпечено перерахунок відповідних сум середньої заробітної плати з урахуванням премій та виплат за підсумками роботи за певний період згідно з правилами, що діяли з 12 грудня 2020 року.

Бажаєте дізнатись, що про компанію думають кандидати на роботу? Спробуйте рішення LIGA360:HR-Менеджер. Тут можна налаштувати моніторинг всіх видів ЗМІ, включно з сайтами відгуків та пошуку роботи. Більше за посиланням.

Готуйтеся до бізнес-сезону разом з ЛІГА:ЗАКОН. Придбайте LIGA360 для своєї професійної ролі, та подаруйте місяць користування преміум-пакетів для 2 колег. На вибір надаються ІТ-рішення для юристів, бухгалтерів, HR, піарників, служби безпеки. Акція діє тільки до 6 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини