Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом якого строку потрібно повідомити контролюючий орган про несправний РРО

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Сумській області нагадують користувачам реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) про необхідність повідомляти контролюючий орган при виявленні будь-яких технічних несправностей.

Це передбачено Законом № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями.

При виявленні несправностей РРО або пошкодження засобів контролю необхідно письмово або засобами телекомунікацій повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження.

Одночасно, до контролюючого органу, у якому зареєстрований суб'єкт господарювання як платник податків, направляється інформація протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкоджень.

Якщо пошкодження виявлене у програмного РРО, то платник засобами телекомунікацій має подати до контролюючого органу відповідне повідомлення за встановленою формою.

Повідомлення також надсилається виробнику програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності).

У разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, направити до контролюючого органу і виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО.

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини