Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна буде посилювати представництво жінок-підприємниць в органах влади й управління

6 вересня 2021, 17:02
453
0
Реклама

Україна ввійшла до європейського проекту на підтримку жіночого підприємництва і лідерства. Про це повідомила перший віце-президент Київської торгово-промислової палати, голова Комітету жінок-підприємниць Людмила Сізікова на «Дні відкритих дверей», що був приурочений до Дня підприємця.

У проекті, окрім України, візьмуть участь Німеччина та країни Балканського регіону, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

«Мета нашої співпраці - посилити представництва жінок-підприємниць в органах влади й управління і, таким чином, сприяти успіху жіночого підприємництва у країнах-партнерах проекту. Комітет жінок-підприємниць Київської торгово-промислової палати, що створений ще у 2017 році, буде опікуватися цими завданнями та організовувати міжнародний обмін делегаціями», - заявила Людмила Сізікова.

У заході взяла участь Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, яка підтримала активності Комітету жінок-підприємниць, та зазначила, що питання забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків стоять у всіх сферах суспільного життя. За її словами, за час локдауну жінок було звільнено у три рази більше, ніж чоловіків. «Економісти вирахували, якби зайнятість жінок була б така, як і зайнятість чоловіків, то це б додало 7 млрд доларів інвестицій до економіки України. Сьогодні у нас біля 20% різниця в оплаті праці між чоловіками та жінками. Ми зараз активно працюємо над тим, щоб ввести жіночі квоти в наглядові ради державних підприємств», - підкреслила Катерина Левченко.

Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський навів статистичні дані про те, що Україна посідає друге місце в Європі за часткою жінок серед менеджерів та підприємців. Це, приблизно, 40% від загальної робочої сили, яка є серед приватних підприємців, серед керівників. «Є певні дослідження для чого жінки займаються підприємництвом: 34% - щоб отримати додатковий прибуток, 21% - це самореалізація, 16% - це незалежність, 14% - це альтернатива безробіттю. Ще одна цікава цифра - 90% свого доходу жінки передають у свої сім'ї та громади, а чоловіки тільки 40».

У рамках заходу «День відкритих дверей», найактивніші жінки-підприємниці отримали спеціальні нагороди до Дня підприємця. Також компанії продемонстрували свої товари та послуги під час відкритої виставки, яка безкоштовно проводилася з ініціативи Комітету, для посилення комунікації між київськими бізнесменами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини