Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні вже не можна відкривати дистанційно: наказ МОЗ

Реклама

Сьогодні, 7 вересня, набув чинності наказ МОЗ від 2 серпня 2021 № 1609 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров'я України".

Наказом виключено з Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян положення щодо видачі листка непрацездатності на підставі звернення та опитування хворого за допомогою засобів телефонного зв'язку або інтернет-телефонії на період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Також внесено зміни до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я, зокрема, встановлено, що формування медичних висновків здійснюється тільки після особистого огляду хворого лікуючим лікарем, про що робиться відповідний запис у Реєстрі медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров'я з обґрунтуванням тимчасової непрацездатності.

Читайте також: Е-лікарняний: алгоритм дій, коли працівник захворів і повідомив про це

Як HR-фахівцю економити час? З системою LIGA360:HR-Менеджер всі відповіді для роботи знайдуться в 2 кліки. Персональна стрічка новин, експертні відповіді та трудове законодавство на єдиній платформі. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини