Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують впровадити механізми валідації інформації про кінцевих бенефіціарів

Реклама

У Раді зареєстрували проект № 6003, яким пропонується встановити механізм вилучення з ЄДР неактуальних, неточних, недостовірних, неналежним чином перевірених даних про кінцевого бенефіціарного власника або структуру власності клієнта суб'єкта первинного фінансового моніторингу та запровадити відповідальність юридичних осіб за внесення завідомо неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника або про його відсутність.

Інформацію про можливу недостовірність данних про кінцевого бенефіціарного власника або структуру власності надаватимуть суб'єкти первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки розбіжностей між даними. Таке повідомлення не буде порушенням професійної таємниці відповідних суб'єктів первинного фінансового моніторингу.

Повідомлення буде підставою для направлення держателем ЄДР вказівки державному реєстратору про внесення до реєстру відмітки про можливу недостовірність інформації та звернення до юридичної особи з вимогою надати пояснення. Порядок надання юридичною особою пояснень та документів для підтвердження зазначених відомостей, а також порядок їх розгляду встановлюється Міністерством юстиції України.

У разі неотримання відповіді протягом 30 робочих днів з дня її направлення, держатель ЄДР надає вказівку державному реєстратору вилучити з реєстру інформацію про кінцевого бенефіціарного власника або відомості про склад учасників товариства, про що повідомляє юридичну особу.

Штраф за внесення завідомо неправдивих відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність та за неподання або несвоєчасне подання особами, уповноваженими діяти від імені юридичної особи, державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей становитиме від однієї тисячі до трьох тисяч нмдг (17000 - 51000 грн).

Читайте також: Інформація про кінцевого бенефіціарного власника: у Мін'юсті нагадали про важливі аспекти

Бажаєте дізнатись всю інформацію про конкурентів і партнерів? Отримайте повні дані з реєстрів завдяки IT-рішенню Liga360. Дізнавайтесь про керівників та бенефіціарів компаній, зміни видів діяльності в держреєстрі, про останні тендери та судові рішення. Спробуйте Liga360:Керівник вже зараз і будьте готовими до будь-яких ризиків з контрагентами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини