Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для роботодавців скасують вимоги щодо мінімального рівня зарплати іноземцю - проект

Реклама

Народні депутати пропонують зміни до Закону України «Про зайнятість населення» (проект № 6045).

Метою проекту заявлено ліквідація шахрайським схем заробітку деяких посередників з працевлаштування за кордоном.

Проект Закону запроваджує чітку заборону стягнення плати (гонорари, комісійні та інші винагороди) суб'єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, з громадян, яким надано зазначені послуги. Така плата повинна стягуватись із роботодавця. Інформація та консультації щодо переваг легального працевлаштування за кордоном, про характер майбутньої роботи, умови та розмір оплати праці, умови проживання в державі перебування, наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, надаватиметься безоплатно.

Крім того, виключається норма, згідно з якою для працевлаштування іноземця (крім особливих категорій іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні) роботодавець в Україні зобов'язується виплачувати такому іноземцю не менше 10 або 5 мінімальних заробітних плат.

Де читати професійну аналітику про управління персоналом? В робочому просторі LIGA360:HR-Менеджер. Налаштуйте персональну стрічку новин з обраних джерел, отримуйте доступ до аналітики з кадрового обліку, читайте коментарі експертів. Оберіть своє рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини