Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ посилить нагляд за валютними операціями

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому як закон проект № 5851 "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про валюту і валютні операції" щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду".

Пропонується встановити для банків обов'язок обмінюватись інформацією про належність рахунків їх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, з метою валютного нагляду за валютними операціями, що здійснюються їх клієнтами через ці банки.

Порядок ведення та використання банками записів реєстру рахунків інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, доступ та використання банками інформації про належність рахунків до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, встановить НБУ.

Такі зміни мають забезпечити отримання банками (без залучення клієнтів) достовірної інформації щодо резидентності власників рахунків, відкритих в інших банках, та виявлення валютних операцій в гривнях, які підлягають валютному нагляду.

Стикнулися з незнайомою ситуацією для бізнесу? Відповідь знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Тут є всі алгоритми дій, покрокові інструкції з посиланням на відповідні нормативні акти. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини