Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування спрощеної процедури закупівель: які можуть бути наслідки для бізнесу

Реклама

Верховна Рада планує розглянути та проголосувати за законопроєкт № 5289, який вносить зміни щодо спрощених закупівель.

Як зазначають у dozorro.org, законопроєкт містить дві правки до чинного Закону “Про публічні закупівлі”, і вони навіть не узгоджуються між собою.

Запропоновані зміни фактично дозволяють більшості замовників укладати договори напряму замість проведення спрощених закупівель. Зокрема таке право отримають всі органи державної влади та місцевого самоврядування, органи соціального страхування і деякі юридичні особи.

Нагадаємо, спрощена закупівля передбачає конкурентний відбір для пошуку підрядників. Для бізнесу це можливість продати свої товари державі, а замовникам - вигідно купити необхідне.

Щодо законопроєкту свої зауваження висловили Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України та Державна аудиторська служба України. Мінекономіки та Мінфін не підтримують цю ініціативу. Проти законопроєкту також виступило НАЗК, яке попереджає про корупційні ризики ідеї.

Як самостійно подати звітність й контролювати сплату податків? Сервіс Liga:REPORT має усі шаблони звітів до податкової, автоматично перевіряє і розраховує дані. Також тут можна стежити за сплаченими податками й штрафами державі, вести книгу обліку доходів онлайн. Придбайте Liga:REPORT та звітуйте вже сьогодні без проблем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини